NOVA ZMAGOVALCA, REKORDNA UDELEŽBA, POLJUBI V CILJU – TAK JE BIL KBK TRAIL 2018

Generalka pred jubilejno 10-to izvedbo KBK-ja, ki nas čaka naslednje leto, ko praznuje tudi organizator, Športno društvo Marmor Hotavlje, je lepo uspela.
Že spremljanje predprijav, sploh v zadnjih tednih, nas je navdajalo z optimizmom, da bo letos prišlo do rekordnega odziva tekačev oz. pohodnikov. Ko je za KBK vikend pokazalo, da bo vreme stabilno, lepo, smo le še čakali na sobotno jutro, da vidimo, kdo od organizacijskega odbora bo letos dobil interno stavo, s katero si že nekaj let dvigujemo moralo pred našimi večjimi športnimi prireditvami. Nekaj dni pred prireditvijo namreč stavimo, koliko udeležencev bo sodelovalo.
Precej dolga vrsta (bilo vas je 181) pred prijavno službo nas je že malo skrbela, češ tekmovalci ne bodo imeli časa opraviti ustreznega ogrevanja. Pa se je tudi to pravočasno uredilo. Nam pa to dejstvo narekuje, da se glede na realno vedno večjo udeležbo (očitno se KBK-ja ne sme zamuditi) tudi mi prilagodimo z določenimi organizacijskimi prijemi, ki bodo naslednje leto gotovo primerno prilagojeni. Vse z namenom, da na dan prireditve uživamo tako udeleženci kot organizator. To pa je tudi naš glavni motiv pri organizaciji naših prireditev.

Letos je bil KBK drugič izveden v TRAIL obliki, daljši trasi kot pretekla leta, pa zato z nekaj manj najtežjih klancev.
Čeprav doseženi časi niso bili primarnega pomena, pa velja izpostaviti oba absolutna zmagovalca. Gašper Bregar (KGT Papež, 1:27:20), eden najboljših gorskih tekačev v Sloveniji in tudi novi rekorder KBK kroga ter Saša Pisk (ŠD Bibov, 1:56:15) sta novi imeni med zmagovalci KBK-ja. Gašperju je dolgo sledil na koncu drugouvrščeni Simon Alič, doslej najuspešnejši udeleženec, Saši pa tudi že zmagovalka Mihaela Tušar.
Zmagovalca in vsi ostali najboljši so namesto klasičnih medalj spet lahko izbirali med domačimi dobrotami iz krušne peči. Kot vidite, kar vztrajamo pri tem receptu nagrajevanja najboljših. Upamo, da najboljšim te dobrote teknejo, ostalim pa naj bodo v vzpodbudo.

V znamenju meseca maja, meseca ljubezni, smo tokrat pripravili izziv parom. Dva para, ki sta prišla skupaj v cilj, verjamemo da tudi skupaj po celotni trasi, in svoj prihod potrdila s poljubom, sta pred radovednim občinstvom izbrala vsak svojo stran kovanca. Ta je pokazal »cifro«, srečnejši par pa dobil možnost razvajanja v dvoje, tam nekje pod gorenjskimi vršaci.

Organizatorji se moramo letos prvič poleg standardne organizacijske ekipe posebej zahvaliti prijateljem iz Podbrda, ki so poskrbeli-e za okrepčevalnico pri koči na Blegošu in mladini iz Leskovice, ki je ob spremljavi harmonike vzpodbujala tekmovalce ob vzponu proti Blegošu in pri spustu nazaj v dolino, v Robidnici.
Omeniti je treba še dekleta iz Dolenjske, ki so v cilju pomagale tekmovalcem k hitrejši regeneraciji, predvsem pa predstavljale uravnoteženo prehrano in z njo povezan zdrav aktiven življenjski slog.
Hvala pa tudi vsem ljubiteljem KBK-ja, ki so delili svoje vtise, slike, video utrinke. Tudi tovrstni Vaši odzivi nam dajejo dodatno motivacijo, da vztrajamo naprej in skrbimo za športno-rekreativno dogajanje v Poljanski dolini!
Hvala za Vaš prispevek k letošnjemu KBK trailu, za Vaše osebne zgodbe, ki niso javno znane, so pa vseeno zanimive, pozitivne!
Vnaprej hvala tudi za morebitne povratne komentarje, za kakšen nasvet v smislu izboljšave prireditve!

KBK trail je že nekaj let v družbi Primorskih gorski tekov, zato vabljeni na katerega izmed njih v nadaljevanju sezone!
Prvi cvet Pušeljca gorskih tekov je odtrgan, čakamo na naslednje tri, že v začetku junija Ratitovec, pa kmalu zatem UPT-GM4O (Podbrdo) in za zaključek še Črna prst.

Upamo, da se spet vidimo naslednje leto in tako skupaj doživimo jubilejno izvedbo tekaškega praznika pod Blegošem! Že sedaj Vas prosimo za ideje, kakšen slogan uporabiti za spominski okvir, s katerim ste se tako pridno slikali!