KBK TRAIL 2020 – odpoved oz. preložitev na 2021

Lani smo praznovali 10-to izvedbo KBK-ja. Udeležba je bila najboljša doslej, celoten dogodek pa v stilu uradnega slogana “KBK – čista desetka”.
Upravičeno smo letos sredi maja pričakovali nov tekaški praznik pod Blegošem. Vendar tokrat je vmes posegla narava, ki je celemu svetu s koronavirusom sporočila, naj se ustavimo, se umirimo.
Zaradi situacije v Sloveniji in v svetu, ko tempo življenja narekuje virus, smo se v Športnem društvu Marmor Hotavlje odločili, da letošnjo 11. izvedbo KBK TRAIL-a odpovemo oz. prestavimo na naslednje leto.
Kljub temu, da smo bili že v zaključni fazi priprav in smo ostali optimistični do zadnjega, so nas vsaj trije dejavniki prepričali, da z odpovedjo delamo pravilno potezo.
Odgovornost do vseh sodelavcev, ki pomagajo pri organizaciji dogodka, predvsem pa tekmovalci-udeleženci, ki že nekaj tednov niti nimajo možnosti trenirati, ne moremo in ne smemo pa jih tudi pošiljati v tvegane razmere, ki sredi maja znajo biti še vedno prisotne.
Morebitna prestavitev prireditve na konec poletja oz. jesen bi sicer bila realna, vendar bi s tem posegali v že ustaljene termine ostalih športno-rekreativnih dogodkov, kar pa ni pošteno do organizatorjev le-teh.
Kako in kdaj bomo prijavljenim vrnili že plačane štartnine, sporočimo naknadno, potem ko se točno dogovorimo z ostalimi organizatorji gorskih tekov, ki so vključeni v t.i. PUŠELJC gorskih tekov. Velja pa, da bomo to rešili v naslednjih nekaj mesecih, proti koncu leta pa začeli z novo zgodbo, usmerjeno v sredino maja 2021, ko bomo, upamo, pod Blegošem le dočakali 11. KBK srečanje tekačev-pohodnikov.
Kakšna bo odločitev ostalih organizatorjev “Pušeljca”, to so tek na Ratitovec, Festival gorskega teka v Podbrdu in Črna prst, pa v naslednjih tednih oz. mesecih na njihovih spletnih straneh! Zadnje informacije o planiranih oz. morebiti odpovedanih/prestavljenih tekih pa tudi na strani Pokala primorskih gorskih tekov – PGT, kamor je KBK že nekaj let vključen.
Ostanite zdravi, upoštevajte priporočila in nasvete zdravstvenih strokovnjakov, ko se razmere normalizirajo, pa le izkoristite vse naravne danosti, ki jih Slovenija nudi. Tako bomo tudi sami pomagali, da se vse družbene sfere čimprej vrnejo na predkorona obdobje!
Že sedaj pa si rezervirajte soboto 15.5.2021 za obisk Poljanske doline in naslednjega KBK TRAIL-a!
p.s.
Glede na to, da se razmere vendarle izboljšujejo, zaenkrat ostajamo pri prvotnem planu naših naslednjih aktivnosti. Računamo, da bomo tudi letos s soorganizatorji izpeljali pokal kolesarskih prireditev – POKAL POLANSKIH PUKLOV (Stari vrh, Pasja ravan, Javorč, Lubnik in Blegoš), v septembru našo kolesarsko tekmo na Blegoš, kolesarsko in pohodniško vpisno knjigo na Blegošu oz. Slajki, Hotaveljska grča pa se s trenutno prekinitvijo tudi že dogaja. Bo pa najbrž še precej ostalih dogodkov/aktivnosti, o katerih pa na naših spletnih straneh!