KBK TRAIL 2019 – ČISTA DESETKA

Tretjo majsko soboto (18.5.2019) ste bili del praznovanja ob 10-ti izvedbi KBK TRAILA v Kopačnici, ki ga za Vas tekače oz. pohodnike pripravljamo v Športnem društvu Marmor Hotavlje.

Upamo, da ste bili zadovoljni s svojim dosežkom, predvsem pa z nami, ki se z različnimi prireditvami že 25-let trudimo skrbeti za športno-rekreativni utrip v krajih pod Blegošem.

Letošnji KBKtrail je bil netipičen, aprilski lahko rečemo, čeprav smo lahko po koncu dogodka kar zadovoljni, da nam je vsaj sobotno dopoldne prizaneslo z dežjem. Res sicer, da ste imeli udeleženci ob prečenju vrha Blegoša najbrž kar nekaj težav z gosto meglo, je pa bil zato preostanek poti v takih razmerah, ko ni bilo vročine, bolj prijazen do Vas tekačev/pohodnikov.

Ravno zaradi pogojev na vrhu, ko je vlaga onemogočala beleženje časov, letos žal ne moremo posredovati vmesnih časov z vrha Blegoša, torej do vrha vzpona, za kar se Vam opravičujemo.

Sploh letos ste bili zmagovalci kar vsi, rekordno število Vas je sodelovalo, vseeno pa moramo izpostaviti, da sta oba absolutna zmagovalca prvič imela možnost izbirati med dobrotami krušne peči.
Ana Čufer in Mark Bogataj, predstavnika prihajajočih generacij, bosta gotovo še kdaj imela možnost okušati Nežkine dobrote.

Da ima KBK zveste udeležence, pa dokazuje kar pet tekačev in ena tekačica, ki so bili prisotni na vseh dosedanjih KBK izzivih. Tudi njih lahko najdete slikane v priložnostnem okvirju, na novih stopničkah organizatorja. Naš član-odbornik, maratonec Tone Kosmač, olimpijec iz Ria, sicer pa odličen unikatni mizar, je poskrbel, da se bodo zmagovalci lahko predstavili na novem podiumu.

Glede na letošnji slogan dogodka, jubileju v spomin “KBK – čista desetka”, Vas, udeležence prireditve naprošamo za povratno informacijo, s čim se lahko KBKtrail v bodoče še izboljša.
Prosimo Vas torej za Vaše vtise, pripombe, komentarje, veseli pa bomo tudi kakšne osebne zgodbe, ki je piko na i doživela na KBK-ju!

Se vidimo sredi maja 2020 na naslednjem KBKtrailu, lahko pa tudi na kateri od naših ostalih rekreativnih prireditev, ki sledijo v tem letu!

Ker ste primarno najbrž predvsem tekači, Vas v imenu soorganizatorjev PUŠELJCA gorskih tekov že v začetku junija vabimo na Ratitovec v Selški dolini, sredi junija na festival gorskega teka v PODBRDU in septembra za zaključek Pušeljca na Črno prst!

Hvala, da ste nam s svojo udeležbo, svojo zgodbo, pomagali izpeljati jubilejni KBK!