SMUČARSKI DAN v AVSTRIJI – BAD KLEINKIRCHHEIM

Ljubitelje belih strmin vabimo na tradicionalni SMUČARSKI DAN.

V soboto 26.1.2019 gremo v Avstrijo, v Bad Kleinkirchheim, na enodnevni smučarski izlet.
Prijave, do zasedenosti prostih mest, zbiramo v gostilni Lipan na Hotavljah, kjer so na voljo tudi vse dodatne informacije!
Ker so na smučišču tudi urejene tekaške proge, poleg smučarjev vabimo tudi tekače na smučeh.

Športno društvo Marmor Hotavlje

Vabilo na jubilejni 25.Občni zbor

,

Blegoška trma – 2. sezona

V soboto 6. oktobra smo na Blegošu tudi formalno zaključili drugo sezono kolesarske vpisne knjige. 12 jih je od sredine maja, od KBK-ja, pa do sredine septembra, do jubilejnega MTB-ja, zadostikrat “trmoglavilo” s kolesom proti Blegošu. Večji del Blegoških trm se takole na ogled postavi. Čestitke vsem za vztrajnost, tudi vsem ostalim, ki jim je letos morda malo zmanjkalo. Naslednje leto, ko se pomlad spet prebudi, pa začnemo z novo sezono. Ne pozabite! Ko bo prvi tekmovalec-tekač KBK traila tekel mimo koče na Blegošu, začnemo z novo sezono, z novimi vpisi. Dotlej pa ste na Blegoš vabljeni predvsem kot pohodniki! Pozimi, ko je sneg, je Blegoš še posebej lep!

 

 

,

Jubilejni BLEGOŠ 2018 zaznamovala množica obiskovalcev

Takega kolesarskega praznika na Blegošu že dolgo ni bilo. Tokrat se nam je vse poklopilo. Lepa udeležba, preko sto kolesark in kolesarjev vseh generacij, še lepše vreme, ki je že v tednu prej poskrbelo za optimizem, predvsem pa letos izjemna kulisa na cilju, pri koči na Blegošu. Toliko gledalcev in navijačev doslej še ni bilo. Pa kako so bili vztrajni. Počakali so na prav vse tekmovalce, od prvega do zadnjega. Kdor je že kdaj kolesaril na tekmi, ve, kaj pomeni ta zadnja vzpodbuda v klancu pred ciljem.

Letos prvič je udeležence ob prijavi čakal zajtrk z domačimi dobrotami, kruhom iz krušne peči, domačo zaseko in sladko domačo marmelado. Če to ni dodatna motivacija za prihod na Hotavlje in potem brcanje proti Blegošu!

Že 20-ič zapored smo v Športnem društvu Marmor Hotavlje vabili kolesarje za Veliko nagrado Kras Sežana. Na tem mestu gre zahvala KRAS-u za dolgoletno pomoč, za vztrajno zaupanje organizatorju. Poleg Občinskega prvenstva občine Gorenja vas – Poljane je tekma tradicionalno štela tudi kot zadnja v sklopu Pokala polanskih puklov in drugič v spomin-memorial na našega prijatelja Lojzeta Oblaka. Njegovi nasledniki že pridno negujejo odnos do rekreacije in športno-rekreativnih prireditev v lokalnem okolju.

Z očmi pozornega spremljevalca se je dalo opaziti, najboljši so to tudi potrdili, da je bila tekma letos precej taktična. Skoraj polovico proge smo imeli možnost videti grupo najboljših, ki so poskušali s pobegi, pa le-te uspešno “pokrivali”, se premikali z ene strani ceste na drugo in obenem nadzirali kolesarje zadaj. Hitrost pa taka, da je še spremljevalno vozilo pred njimi moralo pritisniti na plin. Če se je dogajanje na čelu dirke odvijalo za najboljša mesta na cilju, pa so dogajanje v ozadju narekovale osebne zgodbe. Skupni imenovalec vsem pa niti ne tekma z ostalimi, ampak preizkus lastnih sposobnosti, lastne vztrajnosti, napredka glede na pretekla leta. Tovrstna tekma je za običajne kolesarje le potrditev poti, ki so jo med letom opravili na kolesu. Vsak kolesar, rekreativec na splošno, prej ali slej pride do znanega spoznanja, da je važna pot in ne cilj. Cilj je le jagoda na torti, potrditev predhodno vloženega truda. Rečemo lahko torej, da je Blegoš jagoda!

Posebna, spominska štartna številka 20 je bila letos rezervirana za RADO ŽAKELJ iz Žirov, ki je edina udeleženka, ki je sodelovala na vseh izvedbah dirke na Blegoš. Organizatorji upamo, da nam bo ostala zvesta tudi v naslednjih letih.

Tudi oba absolutna zmagovalca, Tanja Žakelj in Luka Tavčar, imata svojevrstno zvestobo do Blegoša, predvsem do najvišje stopničke zmagovalnega odra. Luka je že štirikrat stopil nanjo, pri Tanji pa imamo manj dela, če preštejemo, kolikokrat ni bila med zmagovalkami. Poglejte arhiv vseh rezultatov na spletni strani www.sdmh.si, vredno ogleda. Imata pa oba zmagovalca Blegoša za seboj močne konkurente, ki bodo v naslednjih letih gotovo poskrbeli za gnečo v boju za prestiž.

Če sta bila Luka in Tanja letos najboljša na Blegošu, pa sta generalno razvrstitev pokala kolesarskih vzponov po škofjeloškem hribovju, Pokala polanskih puklov, v tej sezoni zaznamovala Dean Bratuš in med dekleti suvereno Laura Šimenc. Je pa na vseh petih puklih (Stari vrh, Pasja ravan, Javorč, Lubnik in Blegoš) v tem letu sodelovalo preko 300 kolesarjev. Poljanska dolina je očitno res vabljiva kolesarska destinacija. Ne samo na omenjenih prireditvah, tudi sicer so ceste in klanci na naših koncih polne kolesarjev. To pa je za razvoj rekreacije in kolesarskega turizma samo pozitivno. Moramo pa zato ostali udeleženci v prometu ves čas imeti v obziru, da nismo sami na cesti. Vendar, ker smo tudi sami kolesarji, je sobivanje na cesti temu primerno lažje.

Tokratni kolesarski jubilej je sovpadal tudi z novo, energično zasedbo v koči na Blegošu, ki je tako imela priložnost kmalu po nastopu dela okusiti, da Blegoš sredi septembra ne miruje.
V večjem (največjem) številu so se na Blegoš podali kolesarji iz sosednje vasi. Kolesarsko društvo Belaunce iz Gorenje vasi je kot najštevilčnejša ekipa dokazala, da bomo zanj še slišali. Enako velja za najbolj glasno in fer navijaško skupino na Blegošu. Fan klub Tanje Žakelj zadnja leta redno poskrbi, da Tanja prisluženega pršuta ne more imeti le zase.

Vsem udeležencem nedeljskega praznika še enkrat hvala za prispevek k mozaiku jubilejne izvedbe kolesarskega Blegoša!

Namesto običajnega vabila za sodelovanje na naslednjem kolesarskem vzponu na Blegoš pa naj tokrat zapišemo drugače.
Najbrž vsi ne bi imeli nič proti, če bi bil tale zapis, razen morda v rezultatskem smislu, naslednje leto isti. Zakaj se ne bi imeli vsi, tako vi kot mi organizatorji, tudi v naslednjih letih na Blegošu lepo in pozabili na vsakodnevne skrbi, ki nas čakajo v dolini!

,

NOVA ZMAGOVALCA, REKORDNA UDELEŽBA, POLJUBI V CILJU – TAK JE BIL KBK TRAIL 2018

Generalka pred jubilejno 10-to izvedbo KBK-ja, ki nas čaka naslednje leto, ko praznuje tudi organizator, Športno društvo Marmor Hotavlje, je lepo uspela.
Že spremljanje predprijav, sploh v zadnjih tednih, nas je navdajalo z optimizmom, da bo letos prišlo do rekordnega odziva tekačev oz. pohodnikov. Ko je za KBK vikend pokazalo, da bo vreme stabilno, lepo, smo le še čakali na sobotno jutro, da vidimo, kdo od organizacijskega odbora bo letos dobil interno stavo, s katero si že nekaj let dvigujemo moralo pred našimi večjimi športnimi prireditvami. Nekaj dni pred prireditvijo namreč stavimo, koliko udeležencev bo sodelovalo.
Precej dolga vrsta (bilo vas je 181) pred prijavno službo nas je že malo skrbela, češ tekmovalci ne bodo imeli časa opraviti ustreznega ogrevanja. Pa se je tudi to pravočasno uredilo. Nam pa to dejstvo narekuje, da se glede na realno vedno večjo udeležbo (očitno se KBK-ja ne sme zamuditi) tudi mi prilagodimo z določenimi organizacijskimi prijemi, ki bodo naslednje leto gotovo primerno prilagojeni. Vse z namenom, da na dan prireditve uživamo tako udeleženci kot organizator. To pa je tudi naš glavni motiv pri organizaciji naših prireditev.

Letos je bil KBK drugič izveden v TRAIL obliki, daljši trasi kot pretekla leta, pa zato z nekaj manj najtežjih klancev.
Čeprav doseženi časi niso bili primarnega pomena, pa velja izpostaviti oba absolutna zmagovalca. Gašper Bregar (KGT Papež, 1:27:20), eden najboljših gorskih tekačev v Sloveniji in tudi novi rekorder KBK kroga ter Saša Pisk (ŠD Bibov, 1:56:15) sta novi imeni med zmagovalci KBK-ja. Gašperju je dolgo sledil na koncu drugouvrščeni Simon Alič, doslej najuspešnejši udeleženec, Saši pa tudi že zmagovalka Mihaela Tušar.
Zmagovalca in vsi ostali najboljši so namesto klasičnih medalj spet lahko izbirali med domačimi dobrotami iz krušne peči. Kot vidite, kar vztrajamo pri tem receptu nagrajevanja najboljših. Upamo, da najboljšim te dobrote teknejo, ostalim pa naj bodo v vzpodbudo.

V znamenju meseca maja, meseca ljubezni, smo tokrat pripravili izziv parom. Dva para, ki sta prišla skupaj v cilj, verjamemo da tudi skupaj po celotni trasi, in svoj prihod potrdila s poljubom, sta pred radovednim občinstvom izbrala vsak svojo stran kovanca. Ta je pokazal »cifro«, srečnejši par pa dobil možnost razvajanja v dvoje, tam nekje pod gorenjskimi vršaci.

Organizatorji se moramo letos prvič poleg standardne organizacijske ekipe posebej zahvaliti prijateljem iz Podbrda, ki so poskrbeli-e za okrepčevalnico pri koči na Blegošu in mladini iz Leskovice, ki je ob spremljavi harmonike vzpodbujala tekmovalce ob vzponu proti Blegošu in pri spustu nazaj v dolino, v Robidnici.
Omeniti je treba še dekleta iz Dolenjske, ki so v cilju pomagale tekmovalcem k hitrejši regeneraciji, predvsem pa predstavljale uravnoteženo prehrano in z njo povezan zdrav aktiven življenjski slog.
Hvala pa tudi vsem ljubiteljem KBK-ja, ki so delili svoje vtise, slike, video utrinke. Tudi tovrstni Vaši odzivi nam dajejo dodatno motivacijo, da vztrajamo naprej in skrbimo za športno-rekreativno dogajanje v Poljanski dolini!
Hvala za Vaš prispevek k letošnjemu KBK trailu, za Vaše osebne zgodbe, ki niso javno znane, so pa vseeno zanimive, pozitivne!
Vnaprej hvala tudi za morebitne povratne komentarje, za kakšen nasvet v smislu izboljšave prireditve!

KBK trail je že nekaj let v družbi Primorskih gorski tekov, zato vabljeni na katerega izmed njih v nadaljevanju sezone!
Prvi cvet Pušeljca gorskih tekov je odtrgan, čakamo na naslednje tri, že v začetku junija Ratitovec, pa kmalu zatem UPT-GM4O (Podbrdo) in za zaključek še Črna prst.

Upamo, da se spet vidimo naslednje leto in tako skupaj doživimo jubilejno izvedbo tekaškega praznika pod Blegošem! Že sedaj Vas prosimo za ideje, kakšen slogan uporabiti za spominski okvir, s katerim ste se tako pridno slikali!

,

Blegoška trma 2018

VPISNA KNJIGA ZA KOLESARJE NA BLEGOŠU

BLEGOŠKA TRMA 2. sezona (2018)

Prvi vpisi bodo možni v soboto 19.5.2018, potem ko bo prvi tekmovalec v sklopu prireditve KBK trail prišel mimo koče na Blegošu!

Sezona vpisov za kolesarje bo trajala od 19.5.2018 do 16.9.2018!